Podjela paketića i novogodišnja predstava u našem Dnevnom centru

Novogodišnja predstava

Tradicionalno svake godine pred Novu godinu trudimo se naše mališane obradovati paketićima. Tako smo dana 28.12.2022. godine sa početkom u 12.00h otvorili događaj novogodišnjom priredbom koju su pripremila djeca Dnevnog centra za djecu koja žive i/ili rade na ulici i koja su u riziku da to postanu, Udruženja “Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin”.

Neizostavna podrška

Prije izvođenja same predstave prisutnima su se obratili, izvršni direktor Otaharin-a gdin Dragan Joković koji je naglasio da Dnevni centar predstavlja siguran prostor za djecu, te da smo svake godine kroz donacije obezbeđivali paketiće za naše korisnike usluga a da to za njih predstavlja veliku radost i sreću. Tom prilikom gdin Joković je se zahvalio i dolasku i posjeti Gradonačelnika Grada Bijeljina Gdin-a  Ljubiše Petrovića, koji je iskoristio priliku i srdačno pozdravio mališane i poželio srećne predstojeće praznike. Zamjenica Ombudsmana za djecu RS, Kancelarija Bijeljina, gđa Jovanka Vuković je takođe se obratila djeci i prisutnima, pitala ih o njihovim željama te poželjela da naredne godine budu dobri učenci, redovni u školi, zdravi i srećni.  
Nakon toga, naša djeca su izrecitovala nekoliko recitacija i pripremili su mini predstavu za prisutne, koji su sa oduševljenjem ih slušali i gledali njihova izlaganja.
Poslije predstave, usljedio je i najljepši dio prigrama a to je podjela paketića i slikanje sa Deda Mrazom i predstavnika Grada Bijeljina, Ombudsmana za djecu RS i timom Otaharin-a.
Zahvaljujemo se svima koji su donirali paketiće za djecu, a ove godine to je Crveni Krst Grada Bijeljina i TC Fortuna. Uspjeli smo podjeliti više od 100 paketića korisnicima usluga Dnevnog centra, i u planu smo podjeliti još tokom trajanja novogodišnjih praznika.
Hvala svima koji su podržali, prije svega svojim dolaskom i posjetom Dnevnog centra, našu djecu na ovaj važan događaj. Hvala i svim medijima koji su ispratili Program i nadamo se nastavku i jačanju saradnje u narednoj godini.
Srećni praznici!!!