Od akcije do prijateljstva – humanitarna akcija Grozberena

Humanitarna akcija Evangelista iz Grozberena

Već punih 18 godina evangelistčka parohija grada Grossberen iz Njemačke prikuplja i dostavlja humanitarnu pomoć. Ciljna grupa su najugroženije kategorije stanovništva u Bijeljini i Živinicama.

Pod neumornim vođstvom paroha Christiana Manntza parohijani Evangelističke crkve u Grozberenu svake godine dopremaju u Bijeljinu i Živinice humanitarnu pomoć. Iako ih je pandemija spriječila da posjete Bijeljinu i Živinice 2020. godine oni su svoj humanost dokazali i prošle godine. Tada su poslali konvoj humanitarne pomoći.

Ove godine, osamnaesti put za redom 29. septembra 2021. godine u Bijeljini i 30. septembra 2021. godine u Živinicama humanitarci iz Grozberena uz podršku Udruženja građana „Otaharin“ , Centra za socijalni rad Bijeljina i Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina su dopremili pakete humanitarne pomoći koji sadrže odjeću, obuću, higijenska sredstava, igračake i školski pribor za 500 socijalno ugroženih porodica iz Bijeljine i Živinica. Korisnici ove humanitarne pomoći su socijalno najugroženije porodice korisnici. Korisnici/ce usluga UG „Otaharin“, Centra za socijalni rad Udruženja „Nada“ iz Bijeljine i Udrženja „Vrati mi osmjeh“ iz Živinica.

Ova humanitarna pomoć je posebno bitna djeci romske nacionalnosti. Djeci koja su uključena u obrazovni sistem, humanitarci iz Grozberena svake godine obezbjede posebne pokloni za prvačiće. Paketi za učenike osnovne škole i stipendije za dječake i djevojčice.

Humanitarna akcija prerasla u prijateljstvo

Već 18 dugih godina, naše udruženje srađuje sa Evangelistima iz Gozberena. Njihova nesebična pomoć ne ogleda se samo u humanitarnim akcijama, nego i u njihovoj podršci našem radu. Zahvaljujući njima, dobar glas o našem radu, daleko se čuje, a njima olakšava prikupljanje pomoći.

Razmjena iskustva, ideja i nekih ličnih planova, krunisalo je prijatno druženje naše ekipe i naših humanitaraca. Iskoritili smo priliku da govorimo malo i politici, istoriji, situaciji, a nažalost, scene sa terenskog rada, same su govorile o situaciji pojedinaca koji žive tu, u našem gradu.

Hvala našim dragim prijateljima i nadamo se da ćemo se vidjeti opet uskoro.