Dvodnevna posjeta predstavnica ERGO mreže

Predstavnice ERGO mreže, u čijem okviru jeste i naše Udruženje, posjetile su naš Dnevni centar i prostorije resursnog centra, odnosno plastenika. Jamen Gabriela Hrabanova i Jelena Jovanović su, u društvu Izvršnog direktora posjetile Dnevni centar 07.10.2019.

U Dnevnom centru, naše gošće su se upoznale sa programima i uslugama za djecu koje pružamo u okviru Dnevnog centra, ali i sa uslugama za roditelje i lica koja su ugrožena i marginalitovana.

Nakon Dnevnog centra, predstavnice ERGO mreže su posjetile i naš resursni centar. Tu su dočekane od strane velikog broja uposlenih programskih radnika Udruženja koji su prezentovali implementirane projekte, ali i projekte koji su trenutno aktivni. Takođe, u toku posjete resursnom centru, naše gošće su se upoznale i sa radom našeg socijalnog preduzeća argo-plan, sa poslovanjem i proizvodnjom organskih namirnica.

Posjeta gradskoj upravi i gradonačelniku

U okviru drugog dana posjete, predstavnice ERGO mreže, posjetile su i Gradsku upravu i gradonačelnika gosp. Miću Mićića. Na sastanku se govorilo o integrativnom pristupu uključivanja Roma na lokalnom nivou, podršci Uprave grada romskoj nacionalnoj manjini i prilagođavanju rada globalnoj agendi #2030.

Pored toga razgovaralo se i o programu “Gradonačelnik, prijatelj Roma”, kroz projekat “Osnaživanje romskog civilnog društva na Zapadnom Balkanu i Turskoj”, preko kog je naš Gradonačelnik dobio prvu nagradu za prošlu godinu.


Share This